Tjenester

Akutt hjelp
Implantater
Allmennbehandling
Estetisk tannbehandling
Rotfylling
Kirurgisk behandling

Noen ganger kan man bli utsatt for ulykker, plutselig tannpine, oppdagelsen av hull, eller andre hendelser som leder til at man trenger akutt tannpleie. Der hjelper vi mer enn gjerne! Vi tilbyr akutt time samme dag så lenge vi har ledige timer. Skulle uhellet først være ute er det bare å kontakte oss, så hjelper vi deg med å finne ett tidspunkt i nærmest mulig tid.

Implantater kan erstatte tapte eller manglende tenner. Behandlingen går ut på at man operere inn titanskruer, som gror fast i kjevebeinet. På disse kan man så feste en eller flere tenner. I noen tilfeller kan man få økonomisk støtte fra HELFO på slik behandling.

Vi tilbyr årlige kontroller for ordinær oppfølging av tenner og tannkjøtt, da kalles du inn til årlig sjekk uten å måtte tenke på dette selv. Slik sikrer du regelmessig kontroll på din tannhelse. Du får innkalling på SMS i god tid før timen din. Vi sender også alltid ut SMS dagen før du har time, uansett behandling!

Ut ifra hver enkelts behov for behandling kan vi tilby moderne terapivalg når det gjelder alt av tannbehandlinger. Vi utfører forbedring av tannkvalitet med tannfyllinger, kroner og porselensarbeider.

Vi tilbyr tiltak for forebygging av sykdommer i tenner og munnhule og foretar behandling av tannkjøttsykdommer. Ved tap av tenner kan vi selvsagt også erstatte disse med implantater, broarbeider eller proteser.

Med estetisk tannbehandling menes det at man endrer på tennenes farge og form. Dette kan være om man f.eks har stygge fyllinger, mellomrom, ujevnheter eller misfargede tenner.

Man kan da hos tannlegen få laget "nye" tenner i form av kroner, broer eller fasetter, da farge og form kan korrigeres etter behov. Resultatet blir veldig naturlig, og blir seende ut som og fungerer som en helt vanlig tann. Eventuelt kan misfargede fyllinger/amalgamfyllinger også skiftes med nye komposittfyllinger.

Enkel profesjonell tannrens eller saltvannsrens utført av tannlege eller tannpleier vil fjerne overflatemisfarging på tennene.

Dersom misfargingen ligger dypere kan hjemmebleking gi godt resultat.

Før man går igang med blekingen er det viktig å få en grundig undersøkelse på tennene. Dette for å være sikker på at tenner og tannkjøtt er friskt, og at man får reparert eventuelle hull før blekeprosessen starter. Blekeskinnene fremstilles av tannlegen, og blekemiddelet som anbefales er ganske svakt, da dette viser seg å gi det beste resultatet.

Dersom du plages med tannverk, kraftig ising ved kulde og varme, hevelse eller ømhet kan det være tegn på at nerven i tanna er skadet. Da må tannen rotfylles. Dette betyr at tannens nerve fjernes med håndfiler eller maskinelle filer, videre erstattes nerven med et fyllingsmateriale som kalles guttaperka. Rotfylling kan være en komplisert behandling som utføres over flere seanser. Spørr tannlegen!
Pasienten får lokalbedøvelse og vi forsøker så langt det lar seg gjøre å utføre behandlingen smertefritt.

Fjerning av visdomstenner, implantatoperasjoner, cysteoperasjoner, fjerning av spyttstein, skadebehandling ved traumer etc.